Volkstuinen gemeente Veere privatiseren

Op woensdag 8 maart ondertekenden burgemeester van der Zwaag en de heren Arts en Wisse van de nieuwe volkstuinvereniging gemeente Veere een huurcontract. Deze vereniging heeft per 1 januari 2017 alle gemeentelijke taken op het gebied van volkstuinen overgenomen.

Er zijn volkstuincomplexen in Aagtekerke, Biggekerke, Grijpskerke, Koudekerke, Meliskerke, Oostkapelle, Zanddijk, Veere, Vrouwenpolder en Westkapelle. Deze waren in eigendom van de gemeente, waarbij ook het onderhoud en verhuur van de grond vanuit de gemeente geregeld werd. Bij twee complexen was een vereniging actief die dit verzorgde. In overleg met alle betrokkenen is deze nieuwe vereniging opgericht die deze taken nu op zich neemt.

De samenwerking  met de  complexen waar al een vereniging actief was liep altijd erg goed en ook uit het oogpunt van kostenbesparing hebben we besloten alle volkstuincomplexen binnen de gemeente op te laten gaan in deze nieuwe volkstuinvereniging. Een bijkomend voordeel is dat de huur van de volkstuinpercelen  laag kan blijven.

De  nieuwe vereniging telt 231 leden die 39 000 vierkante meter grond tot hun beschikking hebben om te tuinieren. Er zijn nog 25 tuinen beschikbaar, vooral in Grijpskerke en Koudekerke .