Voorzieningen in Grijpskerke

Hof-Poppendamme-150415-MR-22-e1429950670299
Hof Poppendamme

Grijpskerke heeft diverse voorzieningen.

Zo is er op de Kerkring een supermarkt waar U alle dagelijkse boodschappen kunt halen, zoals brood, zuivel, vlees en enkele malen per week ook vis.

Grijpskerke heeft op de Kerkring ook de Michaëlskerk en in de JacobCatsstraat de Opstandingskerk. Iedere zondag is in één van deze twee kerken een kerkdienst.

De huisartsenpraktijk van Dr. Rullens houdt iedere doordeweekse ochtend een spreekuur, waarvoor u zich van te voren kunt aanmelden. Ook is het mogelijk om hier uw medicijnen op te halen. Voor meer informatie over de praktijk of om medicijnen te bestellen kunt u bellen naar 0118-596266 (praktijk in Grijpskerke) of 0118-581276 (praktijk in Oostkapelle)

Grijpskerke heeft ook voor kinderen diverse voorzieningen. Zo is er een Protestants Christelijke Basisschool en een Buitenschoolse Opvang. Voor het vermaak van de kinderen is er een speeltuin en een groot voetbal/speelveld. Voor de oudere jeugd is er naast het voetbal/speelveld een Jongeren Ontmoetings Plaats, en kunnen zij terecht in het Jeugdhonk in het Dorpshuis Nimmerdor.

De Commissie Welzijn Grijpskerke en stichting Welzijn Veere hebben diverse activiteiten, zoals de open tafel (iedere tweede vrijdag v/d maand in de Opstandingskerk), soos, koersbal, biljarten en maaltijdvoorziening. Het volledige overzicht is hier (hyperlink: http://welzijnveere.nl/uw-kern/grijpskerke) te vinden.

In Grijpskerke bij Bakkersland – Nimmerdor komt ook de Bibliobus. Hier kunt u boeken huren en inleveren als u lid bent van de Zeeuwse Bibliotheek. Als het boek dat u zoekt er niet bij zit dan kunt u het reserveren en nemen ze het mee zodra het beschikbaar is.

Verder heeft Grijpskerke een actief verenigingsleven. Er zijn diverse clubs en verenigingen actief zoals Speeltuinvereniging, Ringrijdersvereniging, Tennisvereniging, Biljartvereniging, Sportvereniging Duo, Stichting Bazaar, Sinterklaascommissie, Dorpsraad, Jeu de Boulesclub, Passage, Knutselclub, Zaalvoetbal, enz.

Ook op toeristisch gebied heeft Grijpskerke diverse voorzieningen. Zo zijn er een aantal mini-campings waar U prima kunt kamperen, veelal kleinschalig en op prachtige locaties. Ook zijn er verschillende vakantiewoningen in en om Grijpskerke voor als u dat meer waardeert.

Op ongeveer 2 km afstand ligt Poppendamme waar U Hof Poppendamme vindt. Hier kunt u kennismaken met de fascinerende wereld van de honingbij.

Iets verderop, te Hoogelande, ligt de 40 jaar geleden gerestaureerde Kapel van Sint Maarten uit het jaar 1188. Hier zijn ‘s zomers vaak wisselende exposities.

Facebook
Facebook