Teun Dingemanse (14) wint Zeeuws Kampioenschap Ringrijden

MIDDELBURG – De piepjonge Teun Dingemanse (14) is donderdag Zeeuws Kampioen Ringrijden geworden. Regenpakken en paraplu’s kleuren het kampioenschap dat verreden werd op het Middelburgse Molenwater. De ‘kampioensbaan’ moest zelfs van een nieuwe zandlaag voorzien worden.

Lees verder op www.pzc.nl

Teun Dingemanse in actie tijdens ringrijden 13-05-2017 in Grijpskerke

Project Postcodestroom Grijpskerke

We hebben de ambitie om als gemeente in 2050 energieneutraal te zijn. Dit is vastgelegd in ons Duurzaamheidsplan. Dat kunnen we niet alleen en we hebben daar onder andere de inwoners van Veere voor nodig om deze doelstelling te halen. Het postcodestroom project op de loods Grijpskerke is een voorbeeld project waar inwoners en overheid samenwerken om de doelstelling te halen.

Lees verder op www.veere.nl

 

Nieuwe levensloopbestendige woningen in Grijpskerke

Woningcorporatie Zeeuwland bouwt nog voor het eind van het jaar dertien nieuwe levensloopbestendige woningen in de gemeente Veere.

Zeeuwland begint na de bouwvak met de bouw van dertien huizen voor mensen die aanspraak maken op huursubsidie. De huur blijft dus onder de zeshonderd euro per maand. Ondanks dat bescheiden bedrag slaagt de corporatie er in zes zeer energiezuinige woningen in Zoutelande, vier in Grijpskerke en drie in Zanddijk neer te zetten, meldt directeur Marco van der Wel.

lees verder op www.pzc.nl

Zeldzame roze sprinkhaan duikt op in Grijpskerke

“Dit kan nooit”, dacht begeleider van jeugdnatuurclub Peter Sneltjes toen een leerling van hem riep dat hij een roze sprinkhaan zag. Maar toch was het zo en daarmee is waarschijnlijk de eerste roze sprinkhaan in Zeeland ooit aangetroffen.

Lees verder op www.omroepzeeland.nl

Genetische afwijking
Als je heel veel geluk hebt, kun je een roze sprinkhaan vinden. Zo’n roze sprinkhaan is eigenlijk gewoon groen, maar door een genetische afwijking ontbreekt het groene pigment of wordt er zoveel roze pigment aangemaakt dat de sprinkhaan niet meer groen is. Deze genetische afwijking wordt erythrisme genoemd en komt heel zelden ook voor bij dieren zoals konijnen, kikkers, slangen en in de eierschalen van vogels. Er wordt zelfs gedacht dat mensen met rood haar en sproeten een vorm van erythrisme hebben, maar daar is tot nu toe nog heel weinig over bekend.

foto van Gail Hampshire