Project Postcodestroom Grijpskerke

We hebben de ambitie om als gemeente in 2050 energieneutraal te zijn. Dit is vastgelegd in ons Duurzaamheidsplan. Dat kunnen we niet alleen en we hebben daar onder andere de inwoners van Veere voor nodig om deze doelstelling te halen. Het postcodestroom project op de loods Grijpskerke is een voorbeeld project waar inwoners en overheid samenwerken om de doelstelling te halen.

Lees verder op www.veere.nl

 

Nieuwe levensloopbestendige woningen in Grijpskerke

Woningcorporatie Zeeuwland bouwt nog voor het eind van het jaar dertien nieuwe levensloopbestendige woningen in de gemeente Veere.

Zeeuwland begint na de bouwvak met de bouw van dertien huizen voor mensen die aanspraak maken op huursubsidie. De huur blijft dus onder de zeshonderd euro per maand. Ondanks dat bescheiden bedrag slaagt de corporatie er in zes zeer energiezuinige woningen in Zoutelande, vier in Grijpskerke en drie in Zanddijk neer te zetten, meldt directeur Marco van der Wel.

lees verder op www.pzc.nl

Zeldzame roze sprinkhaan duikt op in Grijpskerke

“Dit kan nooit”, dacht begeleider van jeugdnatuurclub Peter Sneltjes toen een leerling van hem riep dat hij een roze sprinkhaan zag. Maar toch was het zo en daarmee is waarschijnlijk de eerste roze sprinkhaan in Zeeland ooit aangetroffen.

Lees verder op www.omroepzeeland.nl

Genetische afwijking
Als je heel veel geluk hebt, kun je een roze sprinkhaan vinden. Zo’n roze sprinkhaan is eigenlijk gewoon groen, maar door een genetische afwijking ontbreekt het groene pigment of wordt er zoveel roze pigment aangemaakt dat de sprinkhaan niet meer groen is. Deze genetische afwijking wordt erythrisme genoemd en komt heel zelden ook voor bij dieren zoals konijnen, kikkers, slangen en in de eierschalen van vogels. Er wordt zelfs gedacht dat mensen met rood haar en sproeten een vorm van erythrisme hebben, maar daar is tot nu toe nog heel weinig over bekend.

foto van Gail Hampshire

Collectanten gezocht voor het Rode Kruis in Grijpskerke.

De collecteweek is van 19 t/m 24 juni 2017. Voor aanmelding en/of vragen kunt u contact opnemen met Daphne van der Stoep.

Telefoon: 06-43697752
Email: divdstoep@gmail.com

 

Rode Kruis Week 2017

​​​​​​​​​#RodeKruisWeek – Het Rode Kruis is er voor iedereen die hulp nodig heeft. Ook in Nederland. Of het nu gaat om het verlenen van EHBO tijdens een evenement of het begeleiden van evacuaties en opvang van slachtoffers bij een ramp: wij zijn hier om te helpen.

Help ook!

Tijdens de Rode Kruis Week vragen wij hier extra aandacht voor. Want duizenden vrijwilligers kunnen alleen met jouw bijdrage goed getraind worden en beschikken over bijvoorbeeld warmtedekens, verbandspullen of de middelen
om een EHBO-cursus te geven. Help dus ook!

Collecte

De Rode Kruis Week is van 19 tot en met 24 juni 2017. Dan gaan duizenden enthousiaste vrijwilligers langs de deuren om geld op te halen voor het Rode Kruis.  We hopen op een mooie opbrengst van onze collecte. Mogen we op jouw gift rekenen?

Rabobank Clubkas Campagne, stem op SVDUO!

Stem mee van 6 april t.m. 18 april 2017!
Vanaf woensdag 6 april breekt tijdens de stemperiode van de Rabobank Clubkas Campagne de strijd om de stemmen los. Dit jaar hopen maar liefst ruim 400 verenigingen en stichtingen op uw stem. Bent u lid van onze bank? Laat uw stem dan gelden en geef deze clubs een steuntje in de rug!
Onze leden ontvangen woensdag 5 april een persoonlijke stemcode per post.

Als lid krijgt u van ons vijf stemmen die u kunt uitbrengen op uw favoriete clubs, waarvan maximaal twee op dezelfde club. Het stemmen gebeurt in een beveiligde omgeving en vindt plaats in stappen. Bij iedere stap staat uitgelegd wat u kunt verwachten en welke stappen u moet uitvoeren om uw stemmen succesvol uit te brengen.

Nadat alle stemmen uitgebracht zijn, wordt het totaalbedrag (€ 120.000) gedeeld door het totaal aantal uitgebrachte stemmen en wordt duidelijk wat de waarde per uitgebrachte stem is.

Elke stem telt. Laat deze dus niet verloren gaan en stem op uw favoriete clubs. Wij wensen u veel plezier met het uitbrengen van uw stemmen!

https://www.mijnbankenik.nl/wnb/clubkascampagne Klik hier om te stemmen.