Stichting Bazaar Grijpskerke

facebooklike

 

 

 

Bezoek en like de Facebookpagina van Stichting Bazaar Grijpskerke

Verslag van de bazaar 2016

Na negen slagen uit de klokkentoren van de Michaëlskerk op zaterdagmorgen 27 augustus stromen de mensen de straten van Grijpskerke in, die voor deze gelegenheid door uitpuilende marktkramen bezet zijn. Het is bazaar in Grijpskerke, alom bekend en befaamd om zijn gezelligheid en de hoge opbrengsten. De opbrengst die dit jaar bestemd is voor de steunberen. Nee, dit keer geen beren in Verweggistan, maar juist heel dichtbij, van diezelfde Michaëlskerk.
Voor het herstel van het metselwerk, herstel van de voegen, met name de steunberen aan de noordzijde van het kerkgebouw.
Wist u dat de bazaar van Grijpskerke in 1978 opgezet is als geldwervingsactie voor de grote restauratie van deze kerk, die in 1983 is uitgevoerd? De opbrengst van de eerste 7 bazaarjaren werd besteed aan de restauratie van de Michaëlskerk en haar orgel en in de jaren daarna werd steeds voor een ander goed doel gekozen

De voorbereidingsdagen van de bazaar 2016 waren zomers, zelfs tropisch af en toe, zodat de vele helpers op deze dagen verlost werden van hun luie zweet. Daarbij verlosten zij vele inwoners van het dorp weer van de spullen die al 10 jaar of langer op de vliering, de zolder of in het schuurtje in de weg stonden. Het is hard werken voor iedereen, wat af en toe met een portie gezonde stress gepaard gaat. Maar zeker is dat het een enorm samenhorigheidsgevoel oplevert om zo’n klus elk jaar weer voor elkaar te brengen.

Op de bazaardag zelf konden de bezoekers in de kerk foto’s uit vroegere tijden bekijken en werd er een fotopresentatie van de restauratie in 1983 getoond. U zag mensen aan het werk die geen hoogtevrees kenden en een heel andere interpretatie hadden van de geldende ARBO regels. Daarnaast kon u terugkieke naar een fotoserie van de 30e bazaardag in 2007 en was er orgelmuziek. Rond de kerk werden door kinderen spelletjes gedaan en werd ze verteld waar ze die steunberen konden vinden.

Dit jaar was Zeeuwse Sien op bezoek bij de Grijpskerkse bazaar. ’s Morgens kwam ze als orgeldraaivrouwe in haar prachtig roze outfit met haar pierement de boel opvrolijken. Velen werden door haar aangesproken en verleid tot een bijdrage in het centenemmertje voor de steunberen. Op het eind van de middag verving zij de burgemeester bij de prijsuitreiking, waarbij vele sponsoren en prijsontvangers over de tong gingen. Zo rond de klok van 5 uur bedankte ze iedereen voor zijn of haar bijdrage aan de bazaar 2016 en vertrok weer op de fiets naar huis. Anneke Riemens onderschreef namens de bazaarcommissie haar dankwoord.

Aan het eind van de bazaardag is er altijd de gezonde spanning in het tot bankkantoor omgebouwde jeugdhonk van het andere kerkgebouw. Waar zal het bruto eindbedrag dit jaar op uitkomen?
De bruto opbrengst van de bazaar 2016 is uitgekomen op € 17.500-.
Een prachtig bedrag, waar de gemaakte onkosten nog van afgetrokken moeten worden.

Vanwege het feit dat de bazaarcommissie in 2016 van de gestopte Oranjevereniging een financiële bijdrage ontving kan het mooie netto bedrag van € 14.000,- overgemaakt worden ter besteding aan de Michaëlskerk.

Als inwoner van Grijpskerke kunt u van dichtbij zien wat er met uw bijdrage aan de bazaar 2016 is gebeurd.
Met het behalen van dit mooie resultaat willen we alle vrijwilligers en sponsoren bedanken, want zonder jullie inzet was dit niet mogelijk geweest. We hopen ook volgend jaar weer een beroep op jullie te kunnen doen.

Hartelijk dank.

Sponsors van de prijzen voor de loterij: 

1e prijs: CJ. Consultancy
2e prijs: Installatiebedrijf Nico Francke www.nicofrancke.nl
3e prijs: De Voogd Grijpskerke

Overige prijzen:

– Agrarisch handelsbedrijf Cevaal www.cevaal.nl
– Rijwielshop de Driehoek
– Sanderse Kraanverhuur & Sloopwerken
– Handelsonderneming J Cevaal
‘t Zonnehoekje – keramiekatelier
Ivonne’s Kapsalon Grijpskerke
– Van der Eijk Tweewielerspecialist www.tweewielerspecialist.com
– Francke Installatiebedrijf www.installatiebedrijffrancke.nl
– CJ. Consultancy
– Ad Questo Computerservice www.adquesto.nl
Schildersbedrijf Schiboo Grijpskerke
Kapsalon ‘t Kniphoekje
Attent Sanderse
– Boxersteen
Zeelandplant
Terrafin
Winkel van ikkus
Oliehandel Dekker BV
– Administratiekantoor van Beers www.admvanbeers.nl
– Autobedrijf Leo Roelse www.autobedrijfleoroelse.nl
Imkerij Poppendamme
Vlot orthopedische schoentechniek
– AanZet Staal-Bouw-Techniek www.aanzetsbt.nl
Warstaal
– Zeeuwsgoed www.zeeuws-goed.nl