Stichting Bazaar Grijpskerke

facebooklike

 

 

Bezoek en like de Facebookpagina van Stichting Bazaar Grijpskerke

Nog enkele maanden en het is weer zover: De Bazaar Grijpskerke!

De voorbereidingen voor de Bazaar 2017 zijn begonnen. De opzet van de Bazaar zal ongeveer hetzelfde zijn als vorige jaren, dat bevalt een ieder immers heel goed. Het wordt al weer het zesde jaar dat de Bazaar geconcentreerd wordt in en rond de Jacob Catsstraat. Helaas kunnen we de loods van Bastiaanse niet meer voor onze activiteiten gebruiken. Deze activiteiten worden verplaatst naar een tent op het trapveld waar ook de kinderactiviteiten zullen plaatsvinden.  Kom daar eens een kijkje nemen! Wegens succes wordt de verkoop van zelfgebreide sokken herhaald. Wees er snel bij want: op=op.

De opbrengst van de Bazaar 2017 gaat naar een project van Stichting KenNeth Friends in Kenia en Stichting Ambulance Wens. KenNeth Friends is een stichting voortgekomen vanuit de kerkgemeenschap Nieuw Leven Gemeente in Middelburg. De stichting heeft in de afgelopen jaren een aantal succesvolle maatschappelijke projecten in samenwerking met de lokale bevolking in Kenia opgezet en gefinancierd uit fondsenwerving. New Life Academy-Kindergarten is het nieuwe project voor 2017. Het geld wordt besteed aan de bouw van een basisschool, de New Life Primary School. Deze school wil de grootste aandacht geven aan de allerarmste kinderen in de lokale gemeenschap van Voi en omstreken. Meer dan 400 kinderen in de regio kunnen dan van het kwalitatief goed onderwijs gebruik gaan maken. Meer informatie kunt u vinden op de website www.kennethfriends.com.

Stichting Ambulance Wens helpt wensen mogelijk maken. Nog één keer samen erop uit, thuis de klok horen tikken, de zee zien of een concert bijwonen. Stichting Ambulance Wens vervult de wensen van mensen die lijden aan een ongeneeslijke ziekte en niet lang meer te leven hebben. Het gaat soms om hele kleine dingen die voor een terminaal zieke patiënt belangrijk, maar eigenlijk niet meer mogelijk zijn, omdat hij of zij niet meer mobiel is en niet op een gewone manier kan worden vervoerd. Stichting Ambulance Wens Nederland is een groep van 200 medisch geschoolde vrijwilligers die dagelijks gratis laatste wensen vervullen van NIET MOBIELE terminale patiënten met behulp van speciaal daarvoor ontwikkelde ambulances. Het project voor 2017 is in de 7 rijdende ambulances de bestaande brancards elektrisch aan te passen. Kijk voor verder info op www.ambulancewens.nl.

Dus ook dit jaar weer alle reden voor een mooie en succesvolle bazaardag. En geen Bazaar zonder rommelmarkt en geen rommelmarkt zonder spullen natuurlijk.

Heeft u spullen die u wegdoet, denk dan dus aan de Bazaar. We komen ze, in goed overleg, gratis bij u afhalen. Denkt u hierbij aan meubels, huisraad, speelgoed, boeken, kleding, fietsen, elektronische apparatuur, kortom eigenlijk alles wat nog bruikbaar is. We vragen u om kapotte spullen alvast zelf weg te gooien. Deze zijn immers niet bruikbaar voor de Bazaar. Ook willen we u vriendelijk vragen om geen matrassen aan te leveren. Deze zijn in de meeste gevallen namelijk niet te verkopen.

Hoe meer goede spullen, des te hoger de opbrengst voor het goede doel. De rommelmarktspullen worden donderdagavond 24 augustus vanaf 19:00 uur bij u opgehaald.

Heeft u spullen die u eerder opgehaald wilt hebben, belt u dan met:

Maarten Riemens           853803

Robbie Francke               217670

Jan Knuivers                     567200

Zij komen het op afspraak bij u ophalen. Gelieve kleine spulletjes indien mogelijk zelf te bewaren tot donderdag 24 augustus.

Voor een goed verloop van de bazaardag zijn ruim 200 mensen nodig!!

Helpt u / help jij dit jaar ook (weer) mee?

Want zonder die hulp lukt het gewoon niet! We hebben hulp nodig bij:

De verkoop van saté, soep en broodjes, ijs, friet, wafels, consumpties in de tent, bloemen, groenten, fruit, rommelmarktspullen  (zowel in de kramen als in de tent), boeken,  glas & riet,

2e–hands kleding, meubels, speelgoed, puzzels & spelletjes, opbod op de kar.

Ook ontvangen we graag aanmeldingen voor handwerken en voor de bemensing van de kramen met (raad)spelletjes en de kinderactiviteiten op het trapveld.

Maar ook bij het opbouwen van de  kramen op donderdagmiddag, uitzoeken en sorteren van spullen donderdagavond en vrijdag, inrichten van de rommelmarkt/kramen op vrijdag, bloemschikken vrijdagmiddag, ophalen van spullen donderdag en vrijdag, opbouwen zaterdagmorgen vroeg, opruimen zaterdagmiddag en maandagochtend en het wegbrengen van afval op maandagmiddag zijn veel, heel veel mensen nodig.

Geeft u zich dus op, ook als u toch al elk jaar meehelpt, het scheelt ons een hoop belwerk en is voor u toch niet zo’n hele grote moeite?

meldt u/je aan via de mail:  stichtingbazaar@zeelandnet.nl